De weegschaal

Dit is waarom jij een haat-liefde verhouding hebt met de weegschaal. En wat je daar aan kun doen

Paula is oprichter en personal coach bij Slimming in Style, kortweg SiS. Samen met haar zus Denise helpt ze vrouwen en mannen om razendsnel af te slanken én op gewicht te blijven. Haar begeleiding is altijd gratis als je het Straight away programma ‘Leuker, lekkerder en makkelijker afvallen’ volgt bij SiS.

De weegschaal

Oooooh die haat / liefde verhouding met dat ding! Het is ongelofelijk wat een invloed zo’n stom ding op je humeur kan hebben, waar of niet? Persoonlijk kan ik dus wakker worden, voor de spiegel gaan staan en denken “zo, volgens mij is er iets af, ik voel me goed en mijn broek zit volgens mij ook iets losser”, om vervolgens met een kop als een oorwurm uit de badkamer te komen omdat er niks af is, sterker nog er is zelfs een ons bij en zie je die rol boven mijn broek???

Belachelijk, eerlijk waar. Maar hé, daar ben ik gewoon eerlijk over, want zoals jullie weten ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van afvallen (en aankomen) dus I feel your pain!

Waarom je nooit tevreden kunt zijn met het resultaat

Wat het nog lastiger maakt, is dat ik dondersgoed weet wat een verschil vocht bijvoorbeeld kan maken. Zit je in de verkeerde tijd van de maand, heb je de dag ervoor gesport, of heb je iets met zout gegeten? Je kan er donder op zeggen dat je een stuk zwaarder bent. Maar dat is alleen het vocht dat je vast houdt, en dat is er de volgende dag weer af! Maar ben ik er ziek van als ik juist die dag moest wegen? JAZEKER! Haha nu lach ik er om, maar oh ik weet zeker dat één ieder die dit leest wel herkenningspunten ziet.

Je weegschaal kan sportief gedrag niet waarderen

Zo heb ik er ook een aantal toppers bij zitten die zijn begonnen met sporten. Super! Het hoeft niet, dat blijf ik zeggen, maar hé; we weten allemaal dat sporten goed voor je is. Ook al ga je extra wandelen, ik zie echt een duidelijk verschil in afgevallen kilo’s bij mensen die bijvoorbeeld 3 keer per week even een half uurtje gaan wandelen ’s avonds! Maar wat is het gevolg van sporten? Juist: spieropbouw! En jawel; spieren wegen zwaarder dan vet, met als gevolg dat de weegschaal dus niet meer (of minder) omlaag gaat… Ontzettend balen, BEHALVE als je naar de percentages kijkt die je op mijn weegschaal kan zien. Want daarin zie je hoe goed je bezig bent! Je vetpercentage gaat hard naar beneden, je spierpercentage ben je lekker aan het opbouwen, kortom: Je kleding gaat heel binnenkort te groot worden, en mensen gaan het opmerken! En dat is toch precies wat we willen mensen?

Psst… je valt niet sneller af door vaker te wegen

Afvallen gaat nooit snel genoeg. Mijn advies? Gooi die weegschaal thuis voorlopig even in de kast, echt. Weeg bij je coach op een professionele weegschaal, één keer in de week. Ik kan precies zien hoe je ervoor staat, wat er met je vocht-, vet-, en spierpercentage is gebeurd. En het scheelt je heel veel frustraties thuis…

Oh en ter duidelijkheid even een paar foto’s van mezelf erbij.. Mensen vragen namelijk vaak aan me of ik zelf ook ben afgevallen, of ik weet wat ze doormaken. Ook ik ben ruim 25 kilo zwaarder geweest en diep ongelukkig met mezelf. En ja: ik schaam me voor deze foto’s en nee: ik plaats ze niet graag. Maar ik vind ik dat ik het aan jullie ‘verschuldigd’ ben. Want ik weet hoe het voelt, en samen kunnen we het echt redden!

Met Straight away reken je razendsnel af met die overtollige kilo’s!

En beloofd: ze blijven weg! Ben je niet geinteresseerd in het Straight away dieet maar wil je wel meer weten over de kosten van onze cryolipolyse benandelingen? Klik hier

Zes mythes over een dieet met maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers. Veel mensen hebben er een mening over, maar weinig mensen hebben er écht verstand van. Lees daarom eerst deze mythes over maaltijdvervangers.

Maaltijdvervangers zijn smakeloos en saai

Veel maaltijdvervangers smaken inderdaad zoals de verpakking ruikt. Naar karton. Of plastic. Begrijpelijk dat je je tijdens een eerder dieet liet verleiden om van je dieet af te wijken.  De maaltijdvervangers van Straight away zijn zorgvuldig samengesteld door een team van gewichtsconsulenten, orthomoleculair voedingsdeskundigen en diëtisten en zijn er in enorm veel verschillende smaken. Bovendien wissel je de maaltijdvervangers tijdens je dieet af met verantwoorde maaltijden.

Maaltijdvervangers zorgen voor een jojo-effect

Heb je alle beproevingen doorstaan en ben je afgevallen door het gebruik van maaltijdvervangers? Dan is de kans groot dat je weer gewicht aankwam, nadat je met het shake dieet bent gestopt. Om vervolgens langzaam maar zeker weer te eindigen rond je eerdere startgewicht. Frustrerend! Bij Straight away stel je samen met je coach menu’s op om je lichaam weer te laten wennen aan ‘normale’ voeding.

Maaltijdvervangers zijn duur

We snappen dat uitgaven altijd gebonden zijn aan een budget. Daarom zijn de producten van Straight away zo ontwikkeld, dat je niet veel meer kwijt bent aan het dieet dan aan normale voeding. Volgens het NIBUD geven volwassenen ongeveer €42,00 per week uit aan voeding. Een volledig Straight away dieet voor diezelfde week hoeft niet meer te kosten dan €49,35. Dat is dus maar 1 euro per dag meer. Geen slechte investering in je droomfiguur toch?

Maaltijdvervangers zijn ouderwets

Heb je eerder een dieet met maaltijdvervangers gevolgd? Dan heb je vast gemerkt dat iedereen om je heen een mening heeft over maaltijdvervangers. Meestal weten mensen in je omgeving niet goed waar ze het over hebben, maar hebben ze wél hun mening klaar als jij je shakebeker tevoorschijn haalde. Dat snappen we bij Straight away maar al te goed. Daarom hebben we de producten ontworpen met een toffe uitstraling. Je hoeft de producten niet weg te stoppen in je keukenkastje of onderin je tas. De hippe producten van Straight away mogen gezien mogen worden, waar je ook bent.

Een dieet met maaltijdvervangers is moeilijk vol te houden

Misschien hebben de bovenstaande argumenten er al eens voor gezorgd dat je een dieet niet lang kon volhouden. We kunnen niet helemaal voorkomen dat je soms moeilijke momenten kent of af en toe de fout ingaat. Wel krijg je tijdens het dieet persoonlijke begeleiding. Je komt regelmatig in de praktijk om te wegen en daar vieren we samen successen of verwerken we een teleurstelling. Als je vragen hebt of het dieet even moeilijk vol te houden vindt, dan staan we 7 dagen per week voor je klaar. Met advies of een luisterend oor. Samen zijn we succesvol!

Op lange termijn kom je alle kilo's weer aan

Als je je streefgewicht bereikt hebt, stel je samen met je coach een programma op om de producten stap-voor-stap te vervangen door ‘normale’ maaltijden. Het is daarbij natuurlijk belangrijk om een gezond en verantwoord voedingspatroon aan te leren. Want als je weer terugvalt in je oude gewoontes, zal ieder dieet er uiteindelijk toe leiden dat je weer aankomt tot je startgewicht. Om je te helpen gezondere keuzes te maken, blijf je nog tijdje op afspraak komen bij je coach. Gratis! Heb je na afloop van je dieet advies nodig? Je blijft life-time member. van SiS. Bel of app gewoon. We zullen je altijd helpen.

Cryolipolyse

Naast gratis begeleiding tijdens het Straight away dieet kun je bij SiS ook een afspraak maken voor cryoplipolyse behandelingen. Cryolipolyse is een methode om lokaal vet te verwijderen. Dit ‘bevriezen’ van vetcellen is een goede methode om die hardnekkige plekken aan te pakken. De vetcellen verdwijnen voorgoed en je ziet na iedere behandeling direct resultaat. Bij SiS beschikken we over de allernieuwste cryolipolyse apparatuur waarmee vet zelfs de meest hardnekkige plekken als sneeuw voor de zon verdwijnt.

VEELGESTELDE VRAGEN

Change “I can’t” into “I can”. And pretty soon you will say: “I did”

Wat voor soort dieet is Straight away?

Het programma van Straight away bestaat uit maaltijd-vervangende producten zoals shakes, repen, havermout, soepen en warme maaltijden. Daarnaast zijn er een aantal ondersteunende producten zoals bouillon en Mix & Drink poeders.

Eet je alleen maar Straight away producten?

De producten van Straight away zijn zó samengesteld dat je met 3 producten per dag alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen krijgt. Daarnaast is er een variatielijst van producten die je naast dit dieet gerust kunt eten. Je coach adviseert je hier verder over tijdens het intakegesprek.

Hoe werkt de nazorg precies?

Als je je streefgewicht (bijna) hebt bereikt, ga je het aantal maaltijdproducten langzaam afbouwen en vervangen door verantwoorde maaltijden. Als je helemaal afgebouwd bent, mag je nog een aantal keren langskomen voor nacontrole. Helemaal gratis.

Zijn maaltijdvervangers wel verantwoord?

Alle producten van Straight away zijn vrij van aspartaam en worden bijna allemaal gezoet met Stevia. De shakes en soepen soja-arm en glutenvrij. De shakes bevatten complexe koolhydraten en geen conserveringsmiddelen.

Hoe oud moet je zijn om dit dieet te mogen volgen?

Je kunt het dieet volgen als je 18 jaar of ouder bent. Ben je intolerant of heb je een medische aandoening? Neem dan eerst contact op met ons voor persoonlijk advies. Er is meer mogelijk dan je denkt, maar je gezondheid is natuurlijk het belangrijkst voor ons.

Wat als ik de producten niet lekker vindt?

Met 26 verschillende smaken is er voor elk wat wils. Besluit je toch niet verder te gaan met het dieet, dan maak je samen met je coach een versneld afbouwschema en kun je de producten onder bepaalde voorwaarden retourneren.

Ben je klaar om te beginnen met opvallen?

Zodra je start met afvallen, begin je met opvallen. De persoonlijke coaches van SiS staan klaar om je te helpen om de beste versie van jezelf te worden. Samen met Paula en Denise reken je voor altijd af met die overtollige kilo's. En we beloven je: ze blijven weg! Wat heb je te verliezen? Behalve die kilo's?