Tijdens het WK voetbal leven we plotseling in een land met zestien miljoen bondscoaches

Bijna net zoveel diëtisten, gewichtsconsulenten en voedingsspecialisten zijn er in één kamer op het moment dat het gaat over diëten met maaltijdvervangers. Ik vind het intrigerend om te zien hoeveel mensen weten te vertellen hoe slecht dat voor je is, maar als je vraagt om toelichting wordt eroverheen gepraat of krijg je een “dat weet toch iedereen?” antwoord. Toch blijf ik het jammer vinden, want sommige mensen denken minstens dat het vergif is…. Ik zal je verklappen: dat valt best mee 😉

Uiteindelijk hebben de kritische mensen natuurlijk gelijk

Het beste kan je afvallen door je eetgedrag aan te passen en meer te gaan bewegen. Dit werkt ook voor heel veel mensen! Feit is wel dat je dan niet zo snel afvalt (wat ook niet voor iedereen belangrijk is natuurlijk), dus dat het langer duurt tot je resultaat ziet. Voor mensen die even een paar kilootjes kwijt willen om hun broeken weer beter te passen is dat dus een prima aanpak! Maar wat als het bij jou nou geen “paar” kilootjes zijn? Wat als je 10, 20, of misschien wel 50 kilo moet of wilt afvallen? Voor steeds meer mensen is dit aan de hand, en dan is het lastig om gemotiveerd te blijven als je maar mondjesmaat afvalt… En wat als je niet zo gek bent op sporten? Want ook dat komt voor! Moet je dan gedwongen worden om toch te gaan? Vaak werkt dat averechts, dingen doen die je niet leuk vindt is voor niemand lang vol te houden tenslotte.. Bewegen is altijd goed, maar dat kan ook prima door te fietsen naar je werk en lopend boodschappen te doen. En is sporten wel jouw ding, ook prima! Voor ieder wat wils!

Straight Away is ontwikkeld door deskundige mensen

Deze mensen zijn er niet op uit om hun klanten te vergiftigen, of om ervoor te zorgen dat je je lichaam langzaamaan kapot maakt. Dit soort producten worden heeeeel erg streng in de gaten gehouden, en op alle mogelijke manier gekeurd. Ze zijn alleen lager in calorieën. Maar newsflash: je gebruikt ze ook geen jaren achter elkaar! Je gebruikt ze tot je op streefgewicht bent, en daarna gaan we samen werken aan een nieuw voedingspatroon. En tijdens de opbouw naar een normaal voedingspatroon, blijf je gewoon bij je Straight Away coach op consult komen EN houden we je gewicht in de gaten. Als je eenmaal gestabiliseerd bent mag je in het half jaar daarna nog twee keer gratis langskomen om te wegen en zo dus je gewicht in de gaten houden.

Het is een fabeltje dat je “na een dieet met maaltijdvervangers alles weer aankomt en nog wat extra”

Want is dit niet bij elk dieet zo? Ga jij Atkins, Weight Watchers, Slimfast, Montignac, Sonja Bakker of welk dieet dan ook volgen en weer gewoon eten zoals je altijd deed zodra je je streefgewicht hebt bereikt? Dan kom je ook weer aan! Dat heeft echt niets met maaltijdvervangers te maken maar met een nieuwe levensstijl. Het grote voordeel van Straight Away is dat we je dus (gratis!!!) stap voor stap gaan helpen om een normaal voedingspatroon te creëren, en dat houden we goed in de gaten. Op die manier zorgen we samen dat je de kilo’s eraf houdt!

Ik hoop dat ik de kritische lezers zo wat duidelijkheid heb verschaft, en de twijfelaar heb overtuigd om het toch echt eens te gaan doen. Op Facebook heb ik afgelopen week de eerste weegresultaten gezet en zeg nou zelf: wie wil dit nou niet?!

Hopelijk tot snel, en fijn weekend!

Liefs Paula