1: Neem een kijkje in de toekomst!

Ja ja ik weet dat dit wat ver gezocht is, maar neem het dan ook niet al te letterlijk 😉  Maak een kleine en een grote stap. Hoe zie jij jezelf over 6 weken? Ben je dan vele malen gelukkiger omdat je toch dagelijks je reep chocola hebt gehad? Denk je dan met trots en tevredenheid terug aan die periode? En, misschien wel het belangrijkste; heeft het je zelfvertrouwen een boost gegeven? Niet?

Stel je dan het tegenovergestelde voor; namelijk dat je die 6 weken wel je best hebt gedaan om op te letten EN volgehouden. Misschien wel met één of twee “misstapjes”, maar dat is menselijk. En stel jezelf dan dezelfde vragen… De uitslag is een wereld van verschil! Want JA je bent trots op jezelf en geloof me, je bent vele malen gelukkiger met jezelf dan daarvoor. Het heeft je zelfvertrouwen een enorme boost gegeven, want zie je nou wel dat je het kan? En de weegschaal? Die ga je nu lachend tegemoet, want wat een enorm verschil kan 6 weken maken! Je krijgt complimentjes van iedereen, maar het grootste compliment is dat je weer (meer) tevreden en trots in de spiegel kan kijken elke dag!

2: Durf te dromen!

En dan de grotere stap de toekomst in, waar sta je volgend jaar? In een jaar tijd kan veel gebeuren… In een jaar tijd ben je (vaak zelfs met gemak) op streefgewicht, en wat dit doet met jezelf is eigenlijk niet met woorden uit te drukken, dit moet je voelen. Door je groei van zelfvertrouwen en eigenwaarde durf je veel meer; je durft die studie op te pakken om eindelijk die droombaan te vinden, je durft die sport te gaan doen waar je eerst alleen van droomde maar die niet haalbaar was door je gewicht (dacht je), je durft die ene leuke man / vrouw in de bar een drankje aan te bieden! Echt; je gewicht is verre van het belangrijkste in je leven, maar door zelfvertrouwen wordt je leven zoveel leuker en ook gemakkelijker!

3: Blijf positief en geloof in jezelf!

Ik weet dat dit heel zweverig klinkt en zo ben ik totaal niet, maar er zit hier een grote kern van waarheid in. De enige die deze strijd kan winnen ben jijzelf namelijk, niemand kan het voor je doen (hoe chill zou dat zijn haha!). Dus vind een goede balans tussen streng zijn en TE streng zijn voor jezelf. Niemand is perfect, dus streven naar perfectie is streven naar falen 😉  Een keertje de mist in gaan is niet erg, zolang je daarna maar weer op staat en doorgaat. Dat is namelijk echt ruggengraat tonen, niet opgeven bij de eerste de beste tegenslag!

4: Vraag je af of je het waard vindt

Denk de volgende keer als je bij een moeilijk moment grijpt naar die reep chocola / zak chips / portie bitterballen nou eerst even aan deze simpele vraag: Ga ik me hiervan nou echt beter voelen? Of anders gezegd: is dit zo lekker dat het de zonde waard is? Het lijkt een schot voor open doel, maar het is ook echt een eye opener. Want het antwoord is bijna altijd nee, en dat weet je zelf ook wel… Sterker nog: je gaat je er nog veel slechter van voelen omdat je dan ook daar nog eens van baalt! En de vraag “is het het waard” heeft mij heel erg geholpen in mijn eigen afval proces. Ga je nou naar je lievelingsrestaurant waar je maar één keer per jaar komt, dan ben ik de laatste die zegt “neem een salade daar”! Tuurlijk niet, lekker genieten! Maar sta je op zondag in de voetbalkantine (zoals elke zondag), of zit je op een verjaardag (zoals je vrij vaak zit) denk dan even dubbel na. Want juist op die momenten boek je resultaat!

5: Vier successen en beloon jezelf!

Dit spreekt eigenlijk voor zich he, maar het is wel de leukste van de vijf haha. En deel die beloningen dus in kleine stukjes. In het engels hebben ze daar zo’n mooi spreekwoord voor:

“Don’t wait until you have reached your goals to be proud of yourself!”

Liever bij elke 2 kilo iets kleins, dan alleen op het einde een groot cadeau. Zo blijf je naar dingen uitkijken, en “kleine” successen moeten net zo goed gevierd worden. Je haalt nl alleen het einde, als je al die kleine tussenstapjes ook haalt. Vanaf dag één mag (wat zeg ik? MOET!) je trots zijn op jezelf dat je deze keus hebt gemaakt. Geloof me nou maar; Het is het zooooo waard

Wil je meer motivatie of tips bij het afvallen ontvangen? Volg dan de Facebook pagina van Slimming in Style. Kun je wel wat professionele begeleiding gebruiken, maak dan direct een afspraak voor een intakegesprek.