HAZERSWOUDE-DORP – Sinds 2010 heeft Straight away, een van oorsprong Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor in Zwaagdijk, duizenden volwassenen geholpen om snel gewicht te verliezen. De combinatie van lekkere, hippe maaltijdvervangers en kosteloze begeleiding door een professionele gewichtsconsulent blijkt een succesformule. Op 17 december is in Hazerswoude Dorp de 164e coach gestart en kunnen inwoners van het Groene Hart zich professioneel laten begeleiden bij het afvallen. We maken kennis met Paula de Jong, ondernemer en gezicht van de vestiging in het Groene Hart.

Goede voornemens

Januari is traditioneel de maand van goede voornemens. Recent heeft Zilveren Kruis onderzoek laten doen naar goede voornemens. Gezondheid en voeding hebben de laatste jaren een vaste plaats in de top 3 en ook voor 2017 nemen we ons weer massaal voor om ‘gezond(er) te eten en leven’. Paula (32) heeft dan ook hard gewerkt om de praktijk voor 1 januari te openen: “Zelf maak ik ieder jaar een lijstje van goede voornemens. En ik ben niet de enige: veel mensen in mijn omgeving gaan het nieuwe jaar bijvoorbeeld tegemoet met de start van een nieuw dieet. Ik vond het daarom heel belangrijk om in december te openen. Jarenlang nam ik me voor om na de feestdagen een gezonder gewicht te bereiken en waaide ik met elke dieet-hype mee. De eerste dagen ging dat altijd top: je bent gemotiveerd om dit keer vol te houden. Na een aantal dagen slaat dan de twijfel toe of laat je je op de nieuwjaarsborrel verleiden iets ongezonds te eten. Te vaak is dat het begin van het einde. Als gewichtsconsulent help ik mensen te begrijpen dat één slechte dag je niet meteen dik maakt. Net zoals één goede dag je helaas niet meteen slank maakt”.

Huiskamer

Op 16 december ontving Paula haar certificaat van Straight away en was de oprichting Straight away Hazerswoude officieel. De praktijk is gevestigd in Hazerswoude Dorp en daardoor goed bereikbaar voor alle inwoners van het Groene Hart. Leiden, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer liggen op maximaal 15 autominuten en ook met het openbaar vervoer is Hazerswoude Dorp goed te bereiken. “Als je bij mij in de praktijk bent, dan moet je je thuis kunnen voelen. Je moet je veilig voelen om je verhaal te doen en even stoom af te blazen als dat nodig is. Je kunt er terecht met vragen of even ongeneerd klagen zodat je er weer tegenaan kunt. Mijn praktijk is een plek waar teleurstellingen worden verwerkt en successen worden gevierd”. Om die reden is de praktijk is ingericht als huiskamer met frisse kleuren. Op de -verder lege- krijtwand staan een aantal motiverende quotes. “Op de wand hebben we bewust ruimte leeg gelaten voor de succesverhalen van klanten. Ik twijfel er niet aan dat die er komen: Straight away heeft al duizenden mensen geholpen om een gezond gewicht te bereiken. Met mijn enthousiasme en persoonlijke begeleiding weet ik zeker dat het de inwoners van deze regio ook gaat lukken”.

Telefoon-angst

Op de website www.straightawayhazerswoude.nl staan foto’s van de praktijk en kom je meer te weten over Paula, haar werkwijze en het dieet. Via de website is het ook mogelijk om direct een afspraak te maken. Paula licht toe: “Ik weet hoe moeilijk het is om de eerste stap te zetten. In dit digitale tijdperk hebben veel mensen ‘telefoon-angst’, daarom kun je online een afspraak maken in mijn agenda. Via social media en whatsapp ben ik zeven dagen per week bereikbaar voor vragen en advies. Ik vind het heel belangrijk dat je makkelijk met me in contact komt en direct antwoord krijgt op je vragen.”

Ambitie

Haar ambitie steekt Paula niet onder stoelen of banken. Als het aan haar ligt, is de praktijk in Hazerswoude Dorp slechts de eerste vestiging. “Coaches in andere delen van het land hebben door het succes al snel extra vestigingen moeten openen. Ook in deze regio zijn nog veel gebieden waar Straight away niet vertegenwoordigd is. Ik zou niet weten waarom het hier anders zou lopen: mijn klanten zijn het levende bewijs dat het dieet echt werkt!”