Selecteer een pagina

Het is gelukkig alweer een hele tijd geleden, maar ik kan me het moment nog zo goed voor de geest halen. Ik weet precies waar ik was, met wie ik was en hoe ik me voelde op het moment dat het nu echt genoeg was. Dat ik mijn gewicht niet langer ging weg lachen.

“Ik heb toch al verkering”

….Ken je die uitspraak? Ik hoef niet meer op jacht naar een leuke vent, dus waarom zou ik maatje 38 nastreven? Ik riep het altijd heel stoer en blijkbaar met veel overtuiging, want ik ben nooit aangesproken op mijn gewicht. Terwijl 104 kilo met een lengte van 1.76 m verre van gezond is! Het was december 2009 en ik was samen met mijn moeder op zoek naar een leuke oud & nieuw outfit. Je kent het wel, glitters en het moest natuurlijk ook een beetje sexy zijn. Want dat zou afleiden van de buik die eronder zat. Ik had mezelf wijs gemaakt dat dat zwangerschapskilo’s waren, ook al was Jelte inmiddels 1,5 jaar en liep ik nog steeds in zwangerschapsbroeken.

We waren bij alle standaard winkels geweest waar je als  jonge meid graag komt, maar niks gevonden. Niks zat lekker (hoe zou dat nou komen) en de winkels raakten een beetje op. Terwijl ik een appje verstuurde op mijn telefoon liep ik gedachteloos achter mijn moeder aan een winkel in. “Hier hangt wat leuks” hoorde ik mijn moeder zeggen. En het was inderdaad wel een grappige top! Totdat ik van mijn telefoon opkeek en zag ik welke winkel ik stond…..ik stond in de M&S! En niets ten nadele van deze winkel, maar hier wil je niet zijn als 27 jarige, hippe meid!

Ik paste de top, hij paste perfect en zat als gegoten. Dat is niet zo gek, want de M&S heeft maat 46 en dat heeft de Vero Moda niet….En toen ik naar mezelf keek in de spiegel, met mn zwangerschapsbroek en die top in maat 46, toen wist ik dat het klaar was. Mijn grootste angst was altijd dat ik een kort pittige moeder werd, iemand die alles liet versloffen, omdat het kind voor gaat. Die niet meer naar feestjes zou gaan, want “dat kan niet als je een kind hebt”. En toen ik in de spiegel keek, zag ik precies waar ik altijd bang voor was.

Jelt liep in de duurste kleding, zag er altijd onberispelijk uit, ook al kwijlde hij na 10 minuten zijn hele outfit onder en ik liep in een zwangerschapsbroek en een M&S top in maat 46! Ik heb diezelfde dag nog een gewichtsconsulente gebeld en ik ben gestart met een dieet gebaseerd op maaltijdvervangers. En ik heb geen moment spijt gehad van mijn beslissing. En het was zwaar hoor, en echt kl&te op sommige momenten, maar steeds zag ik mezelf staan in die paskamer en ik zette door. En ik merkte na een week of 2 dat het steeds makkelijker werd, ik zei steeds makkelijker nee als me iets werd aangeboden en na een week of 4 gingen anderen het ook zien! Ik kreeg complimenten! En nu ben ik echt geen zielig geval hoor, ik heb vaker complimenten gekregen, maar dit waren andere complimenten! “Wat goed dat je het volhoudt”, “Ik vind het zo knap van je” en dat soort complimenten kende ik niet. En ik merkte dat ik die veel leuker vond, dan de standaard “Wat zie je er gezellig uit”.

Ik ben uiteindelijk 26 kilo afgevallen en die zijn er tot de dag van vandaag nog steeds af. Ik ga het niet mooier maken dan het is, want het is echt niet zo dat ik echt alles weer kan eten. Want de gevleugelde uitspraak “Als je doet wat je altijd deed, dan zul je krijgen wat je altijd kreeg” is natuurlijk gewoon waar. Maar ik durf wel te zeggen dat ik alles eet wat ik WIL. En ik wil god zij dank niet meer zoveel als toen. Want ik hoef maar aan die paskamer te denken en ik weet weer waar ik vandaan kom.

Iedereen die hier bij Slimming in Style voor me zit, heeft zo’n verhaal. En ik kan nog steeds een brok in mn keel krijgen als ik iemand het hoor vertellen. Want ik (en Paula ook) weet zo goed hoe het voelt! Ik denk dat wij net iets meer gevoel hebben bij afvallen, omdat we precies op dezelfde plek hebben gezeten als jij. En het lijkt onoverbrugbaar, en soms zal het ook zo voelen, maar het gaat je lukken, want wij staan voor 100% achter je.

Heb jij ook zo’n verhaal, maar ben je nog niet op het punt om te starten met je dieet? Neem alsnog even contact met ons op, dit dieet kan aangepast worden naar jouw wensen. Misschien wil je liever nog wel met het gezin mee eten? Geen probleem, dat kan in gepast worden. Dit verhaal hierboven is 1 verhaal…..maar het 2e verhaal, het 2e deel van mijn leven is zó veel leuker! Want als jij lekker in je vel zit, kun je de wereld aan!

PS Hierbij de foto van mijn M&S top……en de bijbehorende kilo’s 😉

Chat openen
Stel jouw vragen hier
Hai, wat leuk dat je ons gevonden hebt! Je ontvangt zo snel mogelijk, maar in ieder geval vandaag nog een reactie.

Bedankt voor je geduld, groetjes Denise van Slimming in Style🦩