Hebben jullie het zwaar in deze tijd? Een dieet volgen is nooit heel makkelijk, maar de ene periode is wel iets makkelijker dan de andere. DIT is dus overduidelijk “de andere” HAHA! Gevulde speculaas, chocoladeletters, marsepein, pepernoten, en (even serieus, hoe lekker) chocolade kruidnoten!! Ik kan nog wel even door gaan, maar ik gok dat jullie nu al kwijlend voor het scherm zitten, waarvoor mijn welgemeend excuus 😉

Er zijn mensen die totaal niet van zoetigheid houden, en oh wat benijd ik hen in deze tijd. Het is niet voor niks dat ik als coach in januari ook gewoon weer een weekje aan de repen en shakes ga. Weet je wat het probleem bij mij is? “Vroeger” (ja nu klink ik oud) lag al dat Sint snoepgoed nog niet zo vroeg in de winkel. Als je geluk had kon je eind november wat scoren, en moest je je die week dus echt scheel eten aan dat snoep (deed ik, uiteraard). Maar één fout weekje is niet zo heel erg, dat maak je wel weer goed in de dagen daarna. Maar nu, even serieus…

Begin september ligt AL-LES er al. En dan kan iedereen heel mooi zeggen “daar loop ik met een grote boog omheen hoor”. nou hier niet hoor; ik duik er met een grote boog in!

En waar vroeger dat ene weekje toch geen schade bracht, is dat met 3 maanden chocolade kruidnoten wel ietsje anders… Ik gok zomaar dat het dit jaar twee weekjes Straight away worden in januari…

Hoe moeilijk ook: probeer je echt aan je dieet te houden, het is zo zonde om het te vergooien met alleen maar snoepgoed. Vraag jezelf af als je voor die schappen staat:

“Ga ik nu echt gelukkiger worden als ik dit eet of niet?”

Het antwoord is eigenlijk altijd NEE, sterker nog; je wordt er waarschijnlijk misselijk van, veel erger. Wil je toch iets van al dat lekkers, beperk je dan tot 5 december, als het heerlijk avondje gevierd wordt. Maar: zet op tafel ook wat stukjes choco loco, en neem in de ochtend een choco te go, zo beperk je de schade maar zeker niet het genieten! En probeer natuurlijk de kruidnootjes uit onze laatste vlog. Vergeet niet om de Facebook pagina’s van Straight away Hazerswoude & Straight away Zoeterwoude te volgen voor meer hilarische ‘instructievideo’s’

Hele fijne Sinterklaas tijd allemaal toppers!