HET woord van 2016 was zonder enige twijfel fitgirl

Zoek op Instagram of Twitter op #fitgirl en je wordt overspoeld met foto’s en adviezen, om nog maar te zwijgen over DE magische oplossing voor die oh zo begeerde sixpack. Zoek je goed door dan vind je zelfs oefeningen en wonderpillen waarmee je binnen 14 dagen gegarandeerd een sixpack hebt, of minimaal 10 kilo afvalt. Uhm… HOE DAN? En toch ben ik met stomheid geslagen als ik de hoeveelheid reacties eronder lees, van mensen die het daadwerkelijk besteld hebben, en er dus ook echt geld aan uitgegeven hebben!

Ik kom er eerlijk voor uit, ook ik heb dit soort fouten wel eens gemaakt…

Wie wilde nou niet die magische buiktrainer van TellSell vroeger (it’s amazing Mike!). Of wat dacht je van die band om je buik die door middel van stroomstootjes je buikspieren traint? Je hoefde er niks voor te doen, je kon zelfs lui op de bank liggen en series kijken, en toch zou je na 14 dagen al zichtbare buikspieren hebben! Laten we zeggen dat het enige wat zichtbaar werd, de rode cijfers van mijn bankrekening waren… Want helaas; er is geen magische pil, en er is ook geen magische oefening, de realiteit is (helaas) dat alleen hard werken beloond wordt. En zelfs dan krijgt niet iedereen een sixpack, dat is ook nog eens verschillend bij elk lichaam.

Maar: Hoe gelukkig word je er nou eigenlijk van?

Is het nou echt zo dat je leven compleet is als je afgetraind bent? Zouden sixpacks al je problemen weghalen en van jou de gelukkigste mens op aarde maken? En is de uitspraak van Kate Moss “nothing tastes as good as skinny feels” dan toch waar? In het geval van Kate Moss kunnen we kort zijn, ik bedoel; heeft die vrouw wel eens buggles met smeerkaas weggespoeld met een goed glas wijn?? Punt gemaakt denk 😉

Maar OOK die andere dingen maken niet gelukkig! Het sporten zelf wel, we weten allemaal dat er door het sporten een stofje in je hersenen vrijkomt, waardoor je je happy en gelukkiger gaat voelen. Maar dat stofje komt niet vrij als jij jezelf bewondert in de spiegel, en die sixpack helpt al helemaal niet als je in de file staat, of ruzie hebt met je beste vriendin. Het is allemaal zo relatief! Iedereen moet natuurlijk helemaal doen wat hij/zij leuk vindt, maar ik pas ervoor. Sporten vind ik heerlijk, maar ik weet dat er genoeg mensen zijn die er oprecht een hekel aan hebben. Waarom zou je jezelf dan pesten? Pak wat vaker de fiets, wandel een keer extra een rondje buiten, ga met de kinderen naar het bos en pak de trap in plaats van de lift. Zo heb je toch je beweging te pakken, en hoef je niet drie keer in de week met lood in je schoenen naar de sportschool..

Neem die zogenaamde fitgirls ook eens met een korrel zout

Want last but not least… Ook zij hebben hun eigen problemen, en ook zij kijken nooit tevreden in de spiegel. Om nog maar te zwijgen over het feit dat die sixpack verdwijnt na het ontbijt, want zo zit het menselijk lichaam nou eenmaal in elkaar. Streef niet naar perfectie, doe gewoon hetgeen wat JOU happy maakt! Als je dat doet, faal je nooit!

 

Liefs Paula