Selecteer een pagina

 

Oooooh die haat / liefde verhouding met dat ding! Het is ongelofelijk wat een invloed zo’n stom ding op je humeur kan hebben, waar of niet? Persoonlijk kan ik dus wakker worden, voor de spiegel gaan staan en denken “zo, volgens mij is er iets af, ik voel me goed en mijn broek zit volgens mij ook iets losser”, om vervolgens met een kop als een oorwurm uit de badkamer te komen omdat er niks af is, sterker nog er is zelfs een ons bij en zie je die rol boven mijn broek??? Belachelijk, eerlijk waar. Maar hé, daar ben ik gewoon eerlijk over, want zoals jullie weten ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van afvallen (en aankomen) dus I feel your pain!

Wat het nog lastiger maakt, is dat ik dondersgoed weet wat een verschil vocht bijvoorbeeld kan maken. Zit je in de verkeerde tijd van de maand, heb je de dag ervoor gesport, of heb je iets met zout gegeten? Je kan er donder op zeggen dat je een stuk zwaarder bent. Maar dat is alleen het vocht dat je vast houdt, en dat is er de volgende dag weer af! Maar ben ik er ziek van als ik juist die dag moest wegen? JAZEKER! Haha nu lach ik er om, maar oh ik weet zeker dat één ieder die dit leest wel herkenningspunten ziet.

Zo heb ik er ook een aantal toppers bij zitten die zijn begonnen met sporten. Super! Het hoeft niet, dat blijf ik zeggen, maar hé; we weten allemaal dat sporten goed voor je is. Ook al ga je extra wandelen, ik zie echt een duidelijk verschil in afgevallen kilo’s bij mensen die bijvoorbeeld 3 keer per week even een half uurtje gaan wandelen ’s avonds! Maar wat is het gevolg van sporten? Juist: spieropbouw! En jawel; spieren wegen zwaarder dan vet, met als gevolg dat de weegschaal dus niet meer (of minder) omlaag gaat… Ontzettend balen, BEHALVE als je naar de percentages kijkt die je op mijn weegschaal kan zien. Want daarin zie je hoe goed je bezig bent! Je vetpercentage gaat hard naar beneden, je spierpercentage ben je lekker aan het opbouwen, kortom: Je kleding gaat heel binnenkort te groot worden, en mensen gaan het opmerken! En dat is toch precies wat we willen mensen?

Mijn advies? Gooi die weegschaal thuis voorlopig even in de kast, echt. Weeg hier, één keer in de week. Ik kan precies zien hoe je ervoor staat, wat er met je vocht-, vet-, en spierpercentage is gebeurd. En het scheelt je heel veel frustraties thuis…

Oh en ter duidelijkheid even drie foto’s van mezelf erbij.. Mensen vragen namelijk vaak aan me of ik zelf ook ben afgevallen, of ik weet wat ze doormaken. Ook ik ben ruim 25 kilo zwaarder geweest en diep ongelukkig met mezelf. En ja: ik schaam me voor deze foto’s en nee: ik plaats ze niet graag. Maar ik vind ik dat ik het aan jullie ‘verschuldigd’ ben. Want ik weet hoe het voelt, en samen kunnen we het echt redden!

Foto persoonlijk afgevallen

Geniet van het zonnetje toppers!

 

Liefs Paula

Chat openen
Stel jouw vragen hier
Hai, wat leuk dat je ons gevonden hebt! Je ontvangt zo snel mogelijk, maar in ieder geval vandaag nog een reactie.

Bedankt voor je geduld, groetjes Denise van Slimming in Style🦩