Selecteer een pagina

Speciale gelegenheden zullen altijd een dingetje blijven wanneer je een dieet volgt. En wanneer je in Leiden en/of omstreken woont, dan is 3 oktober zo’n dingetje….

“Staat er geen Straight away op, dan mag je het nu even niet hebben”

dat is wat wij altijd zeggen. En, eerlijk is eerlijk, op deze manier ben je het snelst van je overgewicht af. Je maakt het jezelf namelijk enorm lastig als je steeds “afleidingen” hebt binnen je dieet. Uitzonderingen waarom je net die keer wèl iets anders moet eten, waarom het eten van iets anders ècht niet anders kon….

Kon het echt niet anders, of vond je het stiekem helemaal niet erg om even wat anders te eten?

Ander voorbeeld, als jij, onderweg naar een evenement, ontdekt dat je je medicijnen bent vergeten….dan ga je terug om die te halen, toch? Met je maaltijden van Straight away zou het net zo moeten zijn. Kies jij er op dat moment voor om niet terug te gaan, maar om daar wel even te kijken of er iets verantwoorde te eten is….dan geef je jezelf onbewust toestemming om te gaan “eten”. Je kon er namelijk “echt niks aan doen” en “terugrijden kon ècht niet”.

We zijn vaak zelf ons eigen ergste vijand.

Het allerliefste wat we willen is afvallen….maar op een héle goede 2e plaats staat toch echt eten. En die 2 zijn op dit moment niet te combineren. Dat komt wel weer hoor, straks, als je op gewicht bent! Maar voor nu is het even doorbijten, zelfs op speciale gelegenheden! En daar is dan het bruggetje naar 3 oktober….want 3 oktober is, net zoals zoveel feestdagen, bijna onlosmakelijk verbonden met eten. De haring en wittebrood, de hutspot, oliebollen op de kermis, bier en wijn in de nacht van 2 op 3 oktober.

En over dat onlosmakelijk verbonden wilde ik het vandaag hebben. Want is dat nou echt zo?

Even simpel gezegd, gaat jouw 3 oktober wezenlijk anders verlopen als je geen hutspot bij je moeder hebt gegeten? Gaat 2 oktober om drinken met je vriendinnen óf over lol hebben met je vriendinnen? Laten we van het ergste uitgaan en jouw antwoord op beide vragen is Ja. Jij hebt de hutspot en de drank nodig om 3 oktober te vieren. Dan nu even een gewetensvraag, heb je het überhaupt wel eens geprobeerd om het zonder te vieren? Ja zeggen tegen alles, waaronder de hutspot en de alcohol, hebben er onder andere, voor gezorgd dat je weegschaal nu aangeeft wat het aangeeft. Zou het niet de moeite waard zijn om gewoon eens de andere optie te overwegen?! Om gewoon nee te zeggen en van de kermis te genieten met en van je vriendinnen, maar zonder alcohol….En denk je niet dat je moeder het juist mega stoer vindt als je nu zou zeggen dat je gezellig komt eten, maar dat je voor je eigen maaltijd zorgt?

Nee is moeilijker dan ja

Door nee te zeggen op deze 2 relatief kleine dingen, want waar hebben we het eigenlijk over, zorg jij er niet alleen voor dat je lekker in je programma blijft, maar ook dat je wordt beloond op de weegschaal daarna! Wij beloven je dat jouw 3 oktober echt niet minder leuk wordt dan voorgaande jaren, het wordt wel anders….maar dat is toch precies wat jij wilt? Anders, fitter, strakker, slanker….het komt niet vanzelf, je zult er wat voor moeten doen. Of in dit geval laten 🙂

Geef dit advies gewoon eens een kans, ik beloof je dat je er uiteindelijk gelukkiger van wordt.

Alvast een hele fijne 3 oktober toppers, geniet van de optocht, de reveille, de kermis, je vrienden en familie en je zult zien dat je het eten en de drank niet eens mist 🙂

Xxx Pien & Nies

Chat openen
Stel jouw vragen hier
Hai, wat leuk dat je ons gevonden hebt! Je ontvangt zo snel mogelijk, maar in ieder geval vandaag nog een reactie.

Bedankt voor je geduld, groetjes Denise van Slimming in Style🦩